Nieuws en actualiteiten

Op dinsdag 4 februari organiseert pastor Schevers een informatieavond voor jongeren en organisatoren rond de jongerenbus naar de Stille Omgang... lees meer >

Op zondag 19 januari was het wereldkoor A Djambo uit Venray te gast in de kerk van Bakel. Dit ter... lees meer >

De folder. link naar machtigingsformulier

Ook in de kerk St. Jan willen we u uitnodigen om samen na de viering van 11.00 uur op elke... lees meer >

Onze bisschop dr. Gerard de Korte heeft het parochiebestuur laten weten dat met ingang van 1 januari jl. de hoogeerwaarde... lees meer >

De Vastenperiode staat over enkele maanden weer voor de deur in alle kerken, in het bijzonder in onze parochie. Een... lees meer >

Als een dierbare overlijdt komt er heel veel op je af. Naast het verdriet om het verlies moet je zo... lees meer >

De vierdaagse bedevaart van NBC Pro Maria afdeling bisdom Den Bosch is van 18 t/m 21 april 2020 met begeleiding van... lees meer >

Als ik dat geweten had . . .


Als een dierbare overlijdt komt er heel veel op je af. Naast het verdriet om het verlies moet je zo veel regelen. Soms heeft de overledene zijn of haar wensen vastgelegd, maar heel vaak niet.
Ook speelt de vraag: Avondwake of niet?
Maar weet je eigenlijk wel goed wat dat inhoudt?
Regelmatig horen we de opmerking (soms te laat): “Als ik dat geweten had…” en “We wisten niet dat dat allemaal mogelijk was”. Want er kan heel veel! Als u kiest voor een avondwake, de avond voor de uitvaartdienst of crematie, nemen we contact met u op om een afspraak te maken. We komen dan met twee personen bij u thuis om te bespreken wat U wilt. Want u mag bepalen hoe de avondwake wordt en daarin is heel veel mogelijk.


Terwijl in de uitvaartdienst de overledene centraal staat biedt de avondwake de mogelijkheid om de nabestaanden een steun in de rug te zijn, hen te helpen bij het verwerken van het verlies. Zij kunnen op hun manier het afscheid mee vorm geven.
Denkt u: “Dat kunnen wij helemaal niet”? De mensen van de groep helpen u daarbij. Wij hebben ook een grote voorraad teksten, gedichten en muziek en ook op bijvoorbeeld internet is veel te vinden.
We hanteren een soort “rode draad”, maar bijna alles is mogelijk. Juist de persoonlijke bijdragen van kinderen, kleinkinderen, vrienden en familie zijn zo belangrijk en zo mooi.
Vaak horen we dan ook: “Wat fijn dat dit mogelijk is”.
Kiest u er voor om de invulling en/of het voorgaan aan ons over te laten, dat kan ook. Na een of meer gesprekken maken we de wake dan toch zo persoonlijk mogelijk.


Wilt u meer weten? U hoeft echt niet te wachten tot u met het overlijden van een naaste geconfronteerd wordt. Wij willen u graag informeren. U hoeft dan niet de zeggen: ALS IK DAT GEWETEN HAD… U weet het gewoon.